Hanneke Vukkink

Achtergrond

Na een loopbaan in de zorgsector (van verpleging van mensen met een verstandelijke handicap tot aan leidinggevende in de thuiszorg) begon zij in 2009 haar praktijk voor integratieve (hypno) therapie.

“In mijn werk, als leidinggevende binnen de gezondheidszorg, was ik altijd al geïnteresseerd in wat de mens beweegt. Wat maakt de ene mens gelukkig en de ander juist ongelukkig. Hoe kan iemand zijn talenten ontwikkelen. Welke mogelijkheden binnen de mens worden benut en hoe kan het dat je jezelf soms zo in de weg kunt zitten. De ene mens vaart wel bij veranderingen, terwijl een ander er juist verstrikt in raakt.”

“Deze vragen, in combinatie met mijn persoonlijke ontwikkeling, heeft mij gemotiveerd om mij te scholen tot zelfstandig integratief (hypno) therapeut. Iemand begeleiden om diens eigen unieke mogelijkheden te benutten, om belemmerende factoren om te zetten naar kansen die benut kunnen worden. Om te ervaren dat elk moment de moeite waard is geleefd te worden.”

“Ik heb geleerd dat het volgen van mijn eigen innerlijke wijsheid mij geluk brengt. Mijn werk en leven is gericht op persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en groei.”

“Naast gediplomeerd hypnotherapeut heb ik me gespecialiseerd als EMDR therapeut (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).” Ook heb ik de door ziektekostenverzekeraars verplichte bijscholing  ‘Psycho Sociale en Medische Basiskennis” gedaan.

 

 

Visie:

“Onze diepste angst is niet dat we onbekwaam zijn;
Onze diepste angst is dat we bovenmatig machtig zijn.
Ons licht, niet ons duister beangstigt ons het meest.” .
Marianne Williamson

In alles wat je doet blijf je jezelf ontwikkelen. Vaak doe je dit omdat je een behoefte tot groei hebt. Deze behoefte tot groei helpt je om je bewust te worden en keuzes te maken.

We hebben anderen nodig om inzicht te krijgen in onszelf en in onze situatie. Zo leer je jezelf kennen. Je leert over waar je vandaan komt, van je ervaringen, je levenslessen. Je ervaart dat eigenschappen van jezelf de dingen, waar je last van hebt, je ten dienste zijn geweest en kunnen zijn, wellicht in een andere vorm. De oplossing zit in jezelf.