Hanneke Vukkink

Integratieve (hypnose) therapie

Hypnotherapie werkt met hypnose (trance) om psychische en lichamelijke klachten te behandelen. Trance is een bewustzijnsstaat waarin het logische of bewuste denken wordt teruggebracht.

Het is te vergelijken met een geconcentreerde aandacht bij bijvoorbeeld het lezen van een boek of het kijken naar een film. Bij hypnose, ook wel trance genoemd, gaat deze geconcentreerde aandacht naar binnen. Er ontstaat een diepe ontspanning, die je kan helpen om los te komen van een drukke dag, die je kan helpen bij een creatief proces en bij het verbeteren van prestaties.

Deze trance kan iedereen zich eigen maken, bijvoorbeeld door meditatie technieken.

 

De therapie maakt gebruik van de natuurlijke vaardigheid om je in trance volledig op jezelf te concentreren. Vaak weten we rationeel heel goed hoe het zit bij bepaalde zaken. Maar we kunnen er emotioneel geen verbinding mee maken. Onze ratio houdt dat tegen omdat er bijvoorbeeld angst of pijn op zit vanwege eerdere ervaringen. In trance is er vanzelf verbinding met het onbewuste en met de beelden die daarbij horen. Zo kom je tot een ander inzicht van het probleem of klacht om vervolgens van daaruit je eigen oplossing te vinden.

 

Integratieve therapie is zowel voor volwassenen als voor kinderen. De veelheid aan methodes maakt de therapie toegankelijk voor iedereen, die wil werken aan zichzelf door belemmerende factoren te ontkrachten en eigen mogelijkheden te vergroten.

 

Heilzame therapie bij:

– Angsten en fobieën.

– Concentratie en geheugen problemen

– Depressieve gevoelens

– Emotionele uitbarstingen

– Inzicht in eigen mogelijkheden

– Nervositeit en spanning

– Pijnklachten

– Psychosomatische klachten, zoals maag- en darmklachten en hyperventilatie

– Rouwverwerking

– Slaapproblemen

– Stress en burn out

– Traumaverwerking

– Versterken van en ondersteuning bij genezingsproces

 

De verschillende methodieken zijn bedoeld om verbinding te maken tussen ratio en voelen. De ene methodiek past soms beter dan de andere. Veelal gebruik ik ze ook gecombineerd.  Ik merk voordurend in mijn praktijk dat de helende werking begint zodra je het voelen durft toe te laten.